Ultrasonic stream mätare kan utnyttjas för mätning av strömmen av både gaser och vätskor . Det finns vissa typer av uppskattningar innovationer som strömma meter tar den . Den mest kända sorterar införliva meter resor ström, som är lämpliga för både gaser och vätskor . De är den billigaste och enklaste av ultraljud innovationer eftersom de i princip mäta tiden passerar mellan ett beat skickas mot bäcken och en som sänds inversen till strömmen . Detta ger ett mått på strömmen.

Ultraljudet ström mätare - En titt

Ett ultraljud stream Flödesvakter består i princip av två givare som kan urladdning och lämplig ultraljud . Installationsprogrammet innehåller instating dessa två givare runt en tratt . Hädanefter finns det ingen försämring till den befintliga installationen av rörledningen. När en av omvandlarna utsläpp , de olika accept . Tiden slack och återkommande rörelser är parametrar som mäts av den vunnit ljudvågen . Dessa progressioner är motsvarande strömmen ränta och därefter ges som uppskattning av avkastningen givaren .

Räckvidd för kontinuerliga mätningar

Den primära ursäkt för varför ultraljud ström Portabel Flödesmätare plockas över andra mätare tekniska Stream är utbyggnaden enduringly skärmen ström , mot bara en normal värd , till skillnad från enheter beroende på allmänt olika innovationer . Ett ihållande uppskattning är ständigt mer attraktivt än en normal kvalitet , som konsekvent uppskattning är mer belysande för vad som verkligen är händelsen i vätskan . Nonstop uppskattning är dessutom grundläggande i allmänhet rekvisitioner

Kan användas för Icke-ledande Vätskor

Medan allmänhet metoder utnyttjar teknik som förlitar sig på elektrisk eller attraktiva konduktiviteten hos vätskan som mäts, ultraljud system utnyttjar ljud. Konduktiviteten av ljud kräver inte vätskan att ha några elektriska och attraktiv mark . Trots det faktum att uppskattningen kan påverkas av progression i temperaturer och kraft , är den rättelse regelbundet exceptionellt lätt att göra . Enheterna sig kunde balanseras för sådana uppdateringar . Hädanefter finns det förlängning för att mäta ström av någon form av vätska med en hög grad av precision .

Brett utbud och höga kostnader för prestanda

Ultrasonic ström mätare erbjuder ett omfattande utbud av uppskattningar . I stream mätaren tal innebär en hög uppbäddningsservice grad . Bekostnad av strömmen mätaren löses genom omfattningen av uppskattningar det ger . För varje expansion i denna del , går kostnaden upp . Beträffande kostnaderna expandera , för en expansion i uppbäddningsservice ström graders ultraljud meter ger den bästa kvaliteten när kontrasteras med eventuell innovation .




Leave a Reply.