Uppståndelse innebär något oönskat ljud som är obehagligt för hjärnan och öron. Det är pålitligt bäst att hålla ropen nivåerna under kontroll för att ha en behaglig och lugn psyke. I vår dag för dag livet, nästan alla leveranser producerar tumult, i alla fall, uppståndelse framställs i ljud växel t.ex. förstärkare, bildförstärkarrör och ramar inspelning borde vara exceptionellt platt.

Inspelningsstudior, radiostationer och andra platser affärer använder Nivåmätning förnödenheter för att skapa exceptionell kommer till stånd. Det finns många typer av oroligheter mäta redskap som lämpar sig för mätning av ekologisk högljudda, grannskap opinionen, musik oroligheter, hårdvara oroligheter och street bil debilitate uppståndelse. Några mätning växel är fördelaktigt för att testa bläs varningar, fyrverkerier och smällare. Medan en del uppståndelse testa leveranser används för värdet av motorer, växellådor, axlar och vad inte.

På grund av det sätt som uppståndelse håller vigör spridda över ett stort utbud av frekvenser och nivåer, en enkel nivå mätare eller voltmeter inte genererar lämpliga kommer omkring snarare en extraordinär clamor mätinstrument behövs. Instrumenten för att mäta rop införliva ljudnivåmätare, dosimetrar uppståndelse och biträdande redskap. Ljudnivåmätaren är ett viktigt instrument som är ett elektroniskt instrument som består av en mottagare, en förstärkare, olika kanaler, en kvadrering mekanism, en exponentiell normal och en utlästa linje i decibel (dB).

Ljudnivåmätare sorteras efter deras exakthet en sorts 0 är den mest exakta medan Sortera 3 är den minsta exakt. I forskningscentra ett slags 0 mätare används, medan en sort 1 meter utnyttjas för andra nivå noggrannhet ljud uppskattningar. Sortera 2 är det i stort sett användbar mätare, och sortera 3 är studien meter, vilket inte är föreskrivet för strömlinjeformad utnyttjande.

Ljudnivåmätare har implicita enheter återfall viktning som tillåter över alla frekvenser. A-vägning systemet är den mest allmänt utnyttjade kanal som återantas reaktionen krök av det mänskliga örat vid måttliga ljudnivåer. De ovan nämnda mätare erbjuder olika nivåer av mätare reaktioner att bläddra.

Den "moderata" reaktion kommer har en 1-sek tid konsekvent, även om "snabb" reaktion har en 0.125-sek tid konsekvent. Den "motivation" reaktion har en 35 ms reaktion för den växande klyftan av skylten och en 1500 ms tid konsekvent för skyltens röta. Effekter visas i manifestationen av ett diagram på skärmen av mätresultaten leveranser. För sent, är ljudnivåmätare slutar upp att vara mer och mer mindre praktiska mekanismer som effektivt skulle kunna förenade med en omfattning av programmering och genom en räckvidd av korrespondenser alternativ.