Det finns en utställning av Flödesmätare eller mekanismer som utnyttjas för att mäta flödet av vätskor och gaser . En procentandel av de mätinstrument kan dessutom utnyttjas för att styra strömmen av ånga och gaser. I majoriteten av de mekaniska anläggningar är det grundläggande för att mäta strömmen av fluider. Bäcken hastigheten i de enheter ofta lösas genom förändringen i aktiv kraft eller fluidhastigheten .

Den väsentliga Nivåmätare är fundamentalt arrangerade i två typer som omsätter flumes och dammar . Det är nyckeln till att plocka dessa mekanismer som per bas och mest extrema ström takt som behövs i en viss region . Weirs är tillverkade av aluminium eller glasfiber och det är ofta tillverkat över en öppen kanal som en fördämning . Fluiden rör sig genom en öppning . Det är en enastående person bland de mest allmänt utnyttjade mätenheter som det är enkelt i struktur och enkel att sköta . Det är dessutom mindre ohanterliga kontrasteras med de olika typer av prylar .

Flume är en alternativ viktig mekanism som justerar kanalen zonen med dess kanal förlossning . Denna enkla modifiering expanderar nivån och hastigheten hos vätskan .

De valfria prylar i grunden används för att mäta de sorter i vätskenivån . De olika typer av valfria mätinstrument mekanismer införliva bojar och kapacitansen testet . Kapacitansen testet är en mekanism som räknar ut de sorter i vätskan per den elektriska ledningsförmågan .

Bojar är runt de mest allmänt utnyttjade extra mekanismer som det verkligen finns tillgänglig och konkurrenskraftig . Var som helst , idag finns det mer precisa enheter , till exempel de ultraljudssensorer som skulle kunna utnyttjas för att mäta flödet av vätska korrekt .

Velocity Flow Meter : Det är främst används för att mäta hastigheten på strömmen i olika områden i en ram . Olika typer av mätare hastighet ström används för att mäta ström i familjen rekvisitioner , till exempel luftning och kylning ramar , uppvärmning och ramar ventilation .

Massflödesmätare : Dessa mätare kan användas för att mäta massan strömmen utan att använda någon form av kontroll som en del av strömmen vägen . Dessa mätare är tillgängliga i två strukturer som innehåller Coriolis och varm ström mätaren .

Positiv förskjutning Flow Meter : Dessa ström mätare utnyttjar rotorer för att mäta ström av vätska . Det innehåller hög noggrannhet . Rotorerna sväng på grund av strömmen av fluiden. Strömmen mäts genom att beräkna hastigheten av rotorerna och åtgärden av vätska bringas att passera i varje varv av rotorn. En procentandel av dagens mekanismer utnyttjar elektriska indikatorer för att visa att hastigheten hos rotorerna .

Differenstryck flödesmätare : Denna gadget beräknar strömmen överensstämmer med kraft droppe av vätskan som passerar genom hinder som är inbäddad i strömmen . Det är i allmänhet exakt för hög kraft ramar . Majoriteten av företag använder stream pipar för att mäta strömmen av luft och gaser




Leave a Reply.