Hastighet Densitet och Mass Air Flow är två separata ramar som används av Ford för att hjälpa en motorerna Pc rikta åtgärden för bränsle och timing modifiering motorn kräver för att köras och produktivt . I extremt enkla termer , jag inställd på att försöka illustrera hur alla fungerar och vad du kan lika gärna göra förutsatt att du påstår en bil med en av dessa ramar .

Passage visade sig med hastighet densitet i första hand , och i huvudsak en arkitekt satte sig ner och komponerade ett projekt beroende av den aktuella information som han hade tillgänglig , som i motor uppskattning , planera , och vad olika variabler där ingår med denna motor och det fordonet arbetar programmet är praktiskt taget ligger i sten. När du vrider på nyckeln på , och börja ett fordon med denna ram , kommer du få samma resultat varenda gång . Utrymmet för att ändra några parametrar om exceptionellt minut .

Passage fick äntligen en plats mer skarpsinniga och växlade över till Mass Air Flow . Mass Air Flow (MAF ) är helt olika som i den har en mätare surr kring aktivering slang som mäter luftvolymen ( massan av luft som strömmar över en meter som figurerar den volym luft strömmande förbi det ) går in i motorn och beroende på den volymen , lägger den på snabba val om vilken mängd bränsle för att inkludera och där tändningen borde vara .

Med hänsyn till dessa enkla sanningar , när du börjar att ändra en motor i en bil med en ram hastighet Density , är du inställd på att sanningen ska göra motorn kör desto mer grovt , trots det faktum att du kan ha gjort något rök omdesign eller fast en förbättrad streaming införsel eller större kam , eftersom att arbetsstationen är anpassad för att köras enligt dess unika motor kontur , och det kommer aldrig att urskilja alla de översyner som du har gjort . I huvudsak , förutsatt att du behöver din hastighet Density Vehicle att skyndade till efter bästa förmåga , inte göra någonting förutom att byta olja och kanaler som är om du väljer att överge den hastighet Density .

Då igen , med en Maf möblerad ram , varje ändring du gör kommer att vara omedelbart skiljas och maskinen kommer att anpassa sig till de nya parametrarna , i ljuset av den extra luft strömmar in i motorn , förbi värva mätare som tagit del av vindströmmenvolymen .

Så du kan ändra dina rök , eller gör huvudarbete, eller sätta en förbättrad streaming entré komplex , och bilen kommer att prestera bättre och mycket av tiden , desto mer effektivt . I ett fåtal fall kan du ha ditt riktiga mätaren kalibreras om , till exempel , om du skulle sätta högre spridare strömmande bränsle i motorn , då du kan behöva kalibrera mätaren beroende av dessa nya injektionsmissbrukare . Detta kan bara göras av en expert butik , men det är inte en stor prövning för att göra , och inte tar massor av pengar heller.

Den stora nyheten för dig Hastighet Density Nivåvakt är , det finns en förändring pack omedelbart tillgänglig för den större delen av dina fordon . Så du inte har bott lämnar denna motorlagret. Förutsatt att du väljer att göra några talföljder eller omkonstruktion , måste du dra ut allt för att avslöja en av dessa förändringsenheter, oavsett var du får den från .

I själva verket , utan att göra några ändringar , har personer rapporterat smidigare sitta utan att flytta , bättre drivförmågaoch i några få fall , bättre gas körsträcka också. Med hänsyn till dessa enkla verkligheten , är det för det mesta i din bästa investering och dina fordon bäst premie för att göra denna redesign , förutsatt att du fortfarande har en hastighet Density System kalla din ritt



Leave a Reply.