Trots det faktum att dieselmotorer och motorer vigör är varje inre delen flammande motorer , åtföljer att likheten i princip ankommer på nära . Båda motorerna väcker en bränsle / luftblandning som ger en ostabil vikt att driva en vevaxel , thusly styrning , till exempel , hjulen på fordonen . Förfarandet för bränsle tändning , när allt kommer omkring , är mycket skiftande identifiera sig med de två motorerna , med hela diesel pump är grundläggande för denna antändning . En diesel bränslepump , sorteras som ett dieselbränsle skott pump måste , thusly , omfattar bränsle rakt in i kammaren . Dieselbränslet initieras när i kontakt med super -packade , super- uppvärmda luften inuti cylindern . Ibland är det dieselbränsle skott hjälpte närheten av tryckluft är inbäddad som ett stöd mot bränsle infusionen systemet .

Den digitala strömmen Nivåmätning erbjuder en strategi för att hålla ett öga på packad luft ändamål eller avfall . För närvarande , med hjälp av EXAIR : s skarpa Usb Data Logger , nära kunderna dessutom kan skydda en historia av datoriserad flödesmätarens vikter för prospektering . De införlivade programmeringsprojekt är vanligt att organisera datalogger att rapportera ström takt . Uppgifterna kan registreras en gång per sekund och upp till en gång som ett urverk . Poängen när Data Logger är begränsad från Digital flödesmätare och fäst vid en arbetsstation , kan strömmen takt informationen bogserade och tog en gåskarl på den inneboende programmering eller flyttade rakt in i Microsoft Excel . De datalogger är möjligt förinstallerat på Digital flödesmätare.

Den PIUSI K600 / 4 avancerad ström mätaren är planerad att förvissa upphandling av diesel och flytande katalysator upp till 150 lpm . Denna böjd apparat bränsleströmmen mätaren är känt för att ha höga leden av korrekthet , och dessutom är lätt att placera upp .

En bränslebehållare är en anordning vid en bensinstation och det används för att pumpa gas , Cng , diesel , biobränslen, etanol bränsle, och många olika typer av bränsle in i bilar. En samtida bränslefördelare är förnuftigt uppdelat i två huvuddelar - en elektronisk huvud som har en inbäddad maskin för att förvalta verksamheten i pumpen , energi presentationen av pumpen , och jämför med en insida fynd ram , och den andra , den mekaniska delen som ligger upp i en fristående enhet och har en elektrisk motor , som levererar enheten , mätare , pulser och även controllers till stor pump och övervaka bränsleströmmen . Annat än automatisk bränsle toppning av stationer , är bränsle allokeraren dessutom används på landningsbanorna , gårdar, armadas , rancher och utveckling och montering organisation




Leave a Reply.